3 0 0 15.04.2025
Praha 15. dubna 2025 (PROTEXT) - Tři známé podniky z pražských Dejvic – Café Záhorský, tapas bar Špek a víno a farmářský obchod Marama – spouštějí novou cateringovou službu postavenou na kvalitních surovinách a moderním pojetí občerstvení. Nabídka staví na domácích koláčích, originálních tapas a lehkých chuťovkách z lokálních ingrediencí – ideálních pro firemní snídaně, interní porady i neformální obchodní setkání.
Za službou Dejvice catering stojí trojice sesterských podniků, které dlouhodobě formují dejvickou gastronomickou scénu.
„V naší nové cateringové službě si zakládáme na stejných hodnotách jako v našich kamenných podnicích. Tedy na čerstvosti, sezónnosti a lokálním původu surovin. Nechceme šokovat extravagancí, ale přirozeně nabídnout něco jiného než obligátní bagety a tousty. Trendy a chutné tapas inspirované tradicemi střední Evropy jsou skvělou alternativou okoukaných chlebíčků,“ říká kavárník Matěj Záhorský, spoluzakladatel Dejvice cateringu.
Nabídka Dejvice cateringu je ideální například na firemní snídaně, kdy lze nakombinovat osvědčené snídaňové chody od Záhorského s domácími koláči a tapas s různými druhy pomazánek, halloumi nebo lososem.
„Firemní catering je často vnímán jen jako povinnost, která má rychle zasytit. Ale naše zkušenost ukazuje, že dobré občerstvení dramaticky mění atmosféru. Komunikace s obchodními partnery je otevřenější, interní porady kreativnější. Hezky připravené občerstvení dokáže odbourat formálnost a vytvořit prostor, kde se lidé cítí dobře a ochotněji spolupracují,“ vysvětluje Rostislav Starý z komunikační agentury Konektor, která se zmíněnými dejvickými podniky pravidelně spolupracuje.
Více než klasické chlebíčky
Dejvice catering přináší jiný přístup – menu je sestavené z čerstvých a sezónních surovin od léty ověřených dodavatelů a kombinuje tradiční i moderní prvky. V nabídce nechybí kanapky, jednohubky a chlebíčky ve stylu středoevropské kuchyně, ale ani autorské tapas s halloumi a rybami nebo snídaňově vaječné variance. Charakteristickým rysem podniku je pak neotřelý rakousko-uherský tón postavený na uzeninách či nakládané zelenině.
Catering je navržen tak, aby byl praktický a přehledný – jídlo je snadno servírovatelné i v kancelářských podmínkách a porce se dají dobře škálovat podle počtu účastníků.
„Naše jídlo není kulisa. Věříme, že chuť a atmosféra jdou ruku v ruce s tím, jak spolu lidé mluví, spolupracují a rozhodují. Chceme být součástí kultury dobrých schůzek,“ uzavírá Záhorský.
Více na www.dejvice-catering.cz.
ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.