28 0 0 21.11.2024
Šálek kávy je někdy nad zlato: někdo si libuje v její hořké chuti, další ji zase pije už jen proto, aby jej to "probralo", a nelze opomenout ani společenský aspekt tohoto rituálu.
Za její chutí i tím, proč ji chovají někteří lidé zvlášť v oblibě, stojí poměrně zajímavý a komplikovaný psychologický fenomén plný paradoxů. Pokud se totiž zaměříte na to, jak káva doopravdy chutná na špičce vašeho jazyka, nedá se její hořká až trpká chuť popřít. A ta nepatří zrovna mezi ty nejpopulárnější chutě.
Překvapivě podle studie z univerzity Northwestern milovníci kávy nejsou vůči tomuto vjemu méně citliví, naopak: jsou dokonce citlivější. Patříte mezi ně a podivujete se, jak je to vůbec možné? A kolik šálků denně můžete denně vypít?
Dozvíte se v naší galerii.